Spørsmål og svar

1. Hvem passer det for?

Det passer for begge kjønn i alle aldre (fra 18 til 100 år). Om man er under 18 år, kreves det at foreldre samtykker. De fleste som velger permanent make-up ønsker å gjøre hverdagen enklere. Ved å friske opp, forsterke eller event. korrigere konturer og farger som har blitt blassere med årene, føler man at man ser mere fresh og opplagt ut. Vanlig make-up blir for mange øverflødig i en travel hverdag. 

Denne metoden egner seg også godt for de med dårlig syn, eller som skjelver på hånden. Praktisk er det for de som driver idrett (svømmer, trener mye og svetter). Man får en frisk og naturlig look som sitter perfekt til alle tider

2. Gjør det vondt og får jeg bedøvelse?

Det kan for noen oppfattes som ubehagelig. Enkelte har sammenlignet det med å nappe bryn eller vokse legger. Men generelt sier de fleste at de synes det gjør mindre vondt enn forventet. Før behandlingen, legges det på en lett bedøvende krem som demper ubehaget. Det kan være lurt å unngå mens/premenstruelle perioder da man er mer sensitiv for smerte.

3. Er det en form for tatovering?

Ja, i utgangspunktet er det i hvert fall en del likheter. Både tatovering og permanent makeup går ut på å tilføre huden varig farge. Forskjellen er at med permanent makeup brukes det en nål som kun går en halv millimeter ned i huden (dette er mindre enn ved tatovering). På fagspråket kalles dette "pigmentering".

4. Hvor lenge varer tatoveringen?

Permanent make-up, er en tilføring av farge i huden. Ved en tynn akupunkturnål som går ca 0,6 - 1,3 millimeter ned i huden, tilføres huden varig farge. Denne vil langsomt svekkes og etter hvert forsvinne, alt etter hudens tilstand og beskaffenhet. Jo eldre man er, dess lengre sitter fargen. Leppe- og eyeliner kan bli liggende i 2-4 år. Brynene fra 1år. Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom valg av form og farger. Viktig er det også å sjekke ut kvaliteten på terapeuten som utfører jobben.

5. Allergi?

Det er svært sjelden noen får allergiske reaksjoner. Om du er allergisk, eller i tvil, kan vi utføre en liten test, en såkalt touch-test før behandlingen settes i gang.

6. Hvordan vil jeg se ut etter behandlingen?

Normalt vil man kun være litt øm i en dag eller to etter behandlingen. Dersom man har noen sykdommer som f.eks. herpes, kan pasienten få munnsårutbrudd. Dette kan unngås eller begrenses om man unngår leppestift, leppepomade el.l. de nærmeste dagene etter behandlingen.
Fakta om herpes (munnsår) www.helsenett.no/kurs/herpes/player.html 

7. Kan jeg gå på jobb neste dag? 

Ja, det kan man. Man er litt mer markert, men det forandrer seg i løpet av en uke når overskuddsfargen forsvinner.
Øynene kan bli litt hovne en kort periode, slik at det ser ut som om man har har grått, men brukes det kalde kompresser samme dag og neste morgenen etter behandling så hjelper det godt. Det går helt fint å være på jobb.

8. Hva kan gå galt?

Målet med permanent makeup er å ta utgangspunkt i de trekk og linjer som er spesielle for deg - og å fremheve disse. Vi lager ikke nye konturer og ikke full "festsminke" men er opptatt av å lage en løsning som passer ditt ansikt. Vi benytter heller ikke løsninger som blå eller grønn øyesminke, men har fokus på at man ikke skal trenge å sminke seg når man har permanent makeup.

9. Er det farlig?

Nei det er ikke farlig når dette utføres av faglig kvalifisert personell. For det første brukes det svært lite farge, kun noen få fargedråper pr behandling. Vi bruker kun mineralske fargestoffer som er helt ufarlige og EU-godkjent tatoveringsmaskin og engangsnåler. Alt  er medisinsk testet og godkjent og bransjen har ingen indikasjoner på at dette medfører noen som helst risiko.

10. Hvordan utføres det?

Behandlingen starter med at linjene eller konturene tegnes opp med blyant. Kunden kan da få mulighet for å korrigere slik at utgangspunktet blir slik kunden ønsker det. Så bestemmer hudpleier og kunde i fellesskap farger for konturlinjene. Denne behandlingen tar normalt en til to timer. Siden noe av fargen vil forsvinne i løpet av et par uker, bør kunden komme tilbake for såkalt "påfyll" 6 uker etter den første behandlingen. Så er det en siste kvalitets kontroll etter nye 6-8 uker.

11. Varer det evig? 

Nei, og det skal det heller ikke. Både ansiktet og smaken forandrer seg hele tiden, og det er ikke sikkert at du liker det samme om noen år som du gjør i dag.

12. Kan man forandre på farger hvis man ønsker?

Ja, det kan man. Og sammen velger vi den fargen som passer best for din hud og personlighet.

13. Blør det? 

Nei, det skal ikke blø! Det er veldig overfladisk, og bare i det ytterste hudlaget.

14. Forskjellen på tatovering og make up tatovering 

Grunnprinsippet er det samme, men det er mye mer overfladisk. Det skal ikke gå så langt ned i huden at det sitter for alltid, det skal mulig å forandre på det.