NETTBUTIKK; skjonnhud.no/


13.11.202008:59 Viktor Håkonsen

Året er 1990. Det er sommer, og Ingunn Hovland har akkurat blitt uteksaminert fra Den Franske Kosmetologskole. Hun skal følge drømmen hun har hatt fra hun var 13 år gammel, som hudpleier. 

1. september samme år starter hun Bodø hud- og kroppspleie i Bodø. I dag, 23. september 2020 feirer hun 30 år i bransjen. Og for en reise det har vært.

– Det er litt uvirkelig. Så mye som har skjedd, sier hun, og nevner markedsføring, bilder, regnskap og digitaliseringen. 

Bare dette med strekkoder og kassesystem er nesten uvirkelig at hun greide seg uten før. I 1990 hadde hun timeavtalebok og et pengeskrin. Kvitteringer skrev hun med blåpapir. 

– Nå tenker jeg 'herregud, at jeg turte'. Jeg bare hoppet inn i det! 23 år gammel. Jeg skjønner godt at mamma og pappa tenkte at jeg var gal, ler Ingunn. 

Foreldrene ønsket helst at hun skulle jobbe med økonomi. Etter 1 år kjente jeg at 'dette her gidder ikke jeg', så da kastet jeg meg på hudpleieskolen. Ingunn gikk mot strømmen da hun begynte på sin karriere innen skjønnhet. 

– Da jeg startet var det ikke vanlig. Jeg har nok banet vei for mange her i Bodø. Også dette med aromaterapi og massasje. Det var nok litt forbundet med noe tvilsomt. Jeg har jobbet med permanent make-up de siste 20 årene. 

Faktisk var det ganske vanskelig å gjøre noe så uvanlig, i alle fall i Bodø. 

. Det har vært mange oppturer, men også nedturer i møte med næringslivet, som næringsdrivende og det å være dame, sier hun og fortsetter: 

– Jeg ble ledd til i banken da jeg skulle låne 70.000 den gang. 

 – Etter tre måneder hadde hun fulle timelister.  

 

Klart, det har vært mye jobb. Men det har vært utrolig artig, og jeg har vært med på masse. Lederutvikling, markedsutvikling og mange bekjentskaper. Jeg har vært lærer på skole og jeg har vært med i lærebøker som hudpleiere i dag bruker, forteller hun, mens hun mimrer tilbake på de 30 årene som har gått. 

 

– Hadde jeg ikke vært så opptatt av helse og trening, så hadde jeg ikke stått i dette her i 30 år. Du må tåle å jobbe hardt og så må du være glad i folk. Trening og helse er alfa og omega. 

I 1998 ble Bodø hud- og kroppspleie omdannet til 7. Himmel, som Ingunn var med og danne. Hun tok med seg fem ansatte inn i bedriften. 

I 2006 solgte Ingunn seg ut av 7.himmel og Klinikk Ingunn Hovland ble til. Hun flyttet til Aspmyra, og senere til Gløden Velværesenter på Stormyra, hvor hun i dag holder til. 

– Jeg er elsker jobben minDet som gleder meg er gode tilbakemeldinger, som jeg får fra mine  kunder, da  vet jeg at  kundene mine er fornøyd på at jeg har gitt dem en god opplevelse.  Av og til tenker jeg at jeg skulle vært en større kremmer, men har valgt å investere i utdanning og videreutvikling hele veien. 

Så kom år 2020. Det store jubileumsåret ble fylt av koronabekymringer. De ukene var pyton, jeg måtte også si opp ei jeg hadde ansatt. 

Ingunn skulle egentlig arrangere en stor bakgårdsfest i år for å feire jubileet. Det satte korona en stopper for. Så istedenfor har hun tømt hele timeplanen sin og lar faste og nye kunder komme innom for en prat, et glass bobler og litt kake, spredt utover dagen. 

– Lidenskapen til yrket er det som har vært driven min. Fytti rakkern', det har vært litt av en reise, avslutter hun. 

 

Ingunn Hovland